• MEMORIES DE CONRAD ROURE

    RECUERDOS DE INFANCIA, JUVENTUD... EL TEATRO CATALÁN. RECUERDOS VARIOS Y LA REVO

    ROURE, CONRAD / PICH I MITJANA, JOSEP (EDITOR) EUMO EDITORIAL Ref. 9788497663892 Altres productes de la col·lecció Altres productes del mateix autor
    Aquest llibre forma part de la sèrie de nou toms que apleguen el conjunt d'articles publicats per Conrad Roure a El Diluvio entre 1925 i 1928, amb el títol genèric de Recuerdos de mi larga vida. Costumbres, anécdotas, acontecimientos y sucesos acaecidos en la ciudad de Barcelona, desde el 1850 hasta...
    Ancho: 125 cm Largo: 195 cm Pes: 250 gr
    Sense estoc
    35,00 €
  • Descripció

    • Encuadernació : Rústica
    • Col·lecció : JAUME CARESMAR
    • Nº de pàgines : 600
    • Ilustradors : /
    • Autors : ROURE, CONRAD / PICH I MITJANA, JOSEP (EDITOR)
    • Idioma : CATALáN
    • Any d'edició : 2010
    • Data d'edició : 01/11/2010
    • ISBN : 978-84-9766-389-2
    Aquest llibre forma part de la sèrie de nou toms que apleguen el conjunt d'articles publicats per Conrad Roure a El Diluvio entre 1925 i 1928, amb el títol genèric de Recuerdos de mi larga vida. Costumbres, anécdotas, acontecimientos y sucesos acaecidos en la ciudad de Barcelona, desde el 1850 hasta el 1900. En conjunt, aquesta obra, editada a cura de Josep Pich, constitueix una font interessantíssima per a la comprensió d'un dels períodes més vitals de la nostra història. Roure fou un advocat, publicista, escriptor teatral i gran col·laborador de Serafí Pitarra i també polític federalista i del primer catalanisme. Durant el sexenni milità en el partit Republicà Democràtic Federal i, juntament amb Valentí Almirall, fou un dels creadors del Centre Català. Arran de l'escissió que va originar la fundació de la Lliga de Catalunya, retornà al republicanisme.
    En el primer tom dels Recuerdos, Roure reviu la Barcelona de la seva infantesa i joventut, quan la ciutat estava lluny de tenir els serveis d'una capital moderna, però era alegre, dinàmica, i amb una intensa vida associativa que es reflectia en les tertúlies dels cafès o en el teatre amateur. L'autor també ens explica com i perquè es va fer francmaçó.
    En el segon volum, Roure relata la seva participació activa en la gènesi del teatre català modern, impulsat per les societats recreatives que es vertebraren al voltant de la rebotiga del dramaturg Frederic Soler. I l'activisme polític de l'autor dels Recuerdos, un demòcrata republicà que participà en l'inici de la revolució del 68 a Barcelona, queda reflectit en el tercer tom de les seves memòries.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Esencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades