• Contacontes de 'La bella desperta'

  DISSABTE 26 DE MAIG - 12H

  La companyia Vivim del cuentu ens 'desexplicarà' el seu nou llibre, La bella desperta.

  Una nova versió d’aquest relat clàssic, en la qual els personatges es comporten d’una manera sorprenent i amb grans dosis de sentit de l’humor.
 • Presentació de 'LA FORÇA D'UN DESTÍ'

  DIVENDRES 18 DE MAIG - 19H

  Martí Gironell presenta la seva última novel·la La força d'un destí, guanyadora del Premi Ramon Llull 2018.
  Presentarà l'acte el periodista Jordi Cartanyà.

  Amb vint-i-un anys, Ceferino Carrión fuig de l’Espanya franquista, grisa i asfixiant, buscant aires nous. Després d’intentar-ho diverses vegades aconsegueix embarcar a bord d’un vaixell al port de Le Havre, a França, en direcció als Estats Units, per fer realitat el seu somni. A Nova York canviarà d’identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon. A punt de ser cridat a files per anar a la guerra de Corea, torna a fugir a Hollywood, on un seguit de cops de sort el porten a viure a un pam de la glòria, a tocar de les estrelles de cinema que admira i de qui es convertirà en amic i confident. Amb James Dean projecten un restaurant plegats i malgrat la seva mort obrirà La Scala, un establiment que es convertirà en el referent del Hollywood dels anys cinquanta i seixanta, amb estrelles habituals com Paul Newman, Warren Beatty, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor o els Kennedy. Preocupat per oferir no només un espai de confidencialitat sinó també un servei acurat a les celebrities del Hollywood daurat, Leon torna a Catalunya per comprar uns terrenys al Penedès i elaborar el seu propi vi. • Presentació de '22 homes i un desig'

  DIJOUS 10 DE MAIG - 18H

  Marta Romagosa presenta 22 homes i un desig.

  Carles, Nico, Josep, Àngel, Nacho, Manel, David, Toni, Marc, Èric, Tom, Mikel, Cesc, Pau, Narcís, Victor, Abel, Manolo i Joan-Lluís són alguns dels vint-i-dos homes que ens expliquen els seus desitjos a través dels seus respectius relats en aquest nou llibre de Marta Romagosa.
  22 contes intimistes, planers, escrits per ser dits oralment, gairebé sempre amb una sorpresa argumental final i teixits amb la veu narrativa tan particular de l'autora.

 • Presentació de 'El món segons Halldor'

  DISSABTE 14 D'ABRIL - 18H

  El músic i presentador de Katalonski, Halldor Mar, presentarà el seu llibre El món segons Halldor a la nostra llibreria de Reus. 
  Halldor també tocarà en directe algunes de les seves cançons.

  Tens algun amic islandès? Has estat mai a Islàndia? Saps que és considerat un dels millors països del món? I si això és cert, com és que Halldor viu a Catalunya?

  El món segons Halldor ens permet descobrir qui és aquest músic islandès, cèlebre per les versions en anglès de grans hits de la Nova Cançó i ara presentador de televisió, que viatja pel món entrevistant persones que també s'han deixat seduir per la nostra cultura.

  Savi, observador, irònic, humil, planer i feliç, Halldor ens explica la seva història i, alhora, fa que ens enamorem d'aquest peculiar, aspre, salvatge i preciós petit país anomenat Islàndia.
 • Presentació de 'Germans!'

  DISSABTE 14 D'ABRIL - 12H

  El dissabte 14 d'abril, a les 12h, la il·lustradora Rocio Bonilla i la contacontes Mercè Rubí presentaran
  Germans! a la nostra llibreria de Reus.

  Un llibre fantàstic per parlar de l'amor-odi entre germans. Un relat molt original i divertit que es llegeix en ambdós sentits. 
  –Tindre un germà és molt molest! Sembla una mona, sempre fent pallassades. 
  –Tindre una germana també és molt molest! Tot li sembla malament i no em deixa jugar al que vull.

  Però, a vegades, els germans són una gran ajuda i junts viuen moments molt divertits. Potser, tindre un germà o una germana no està tan malament... però, i ser tres a casa?! Això sí que no!
 • Taller monstruós amb l'Agus i els Monstres

  DIVENDRES 13 D'ABRIL - 18H

  El divendres 13 d'abril, a les 18h, vine a Galatea a fer un taller monstruós amb Jaume Copons i Liliana Fortuny, creadors de l'Agus i els Monstres.

  No cal inscripció.


 • Presentació de 'Taxi'

  DIJOUS 12 D'ABRIL - 19H

  El dijous 12 d'abril, a les 19h, l'escriptor Carlos Zanón presentarà la seva última novel·la, Taxi, a la nostra llibreria de Reus.

  «Hem de parlar», li diu la Lola al seu marit durant l'esmorzar. Ell li respon que ho faran a la nit, quan acabi la seva jornada amb el taxi. Sandino és un home malenconiós, que dubta a tornar a casa perquè la Lola, farta de les seves infidelitats, el deixi. No està molt segur de si vol que això passi, així com tampoc sap si li agrada ser taxista, si és capaç d'estimar algú o si tot consisteix a seguir rodant i xocant, com una bola en una taula de billar anomenada Barcelona.

  Durant set dies i les seves sis nits, Sandino recorre els carrers i els barris com un ninot trencat que fuig de sí mateix, un depredador que passeja sense rumb fix, de lloc en lloc, a criteri sempre del client, del tedi o de l'ocasió de cauteritzar la ferida de la forma més carnal. I, mentre dura la seva particular odissea, en la seva ment es barregen i s'entrellacen històries de passatgers, amics i enemics, un embull de records i fantasmes del passat que dibuixen un mapa existencial de la seva vida, de la vida de la ciutat i dels personatges que l'habiten.

  La força narrativa, el ritme hipnòtic i imbuït d'ecos musicals i el profund calat psicològic de Taxi suposen un salt qualitatiu en l'obra de Carlos Zanón. Els avatars de Sandino configuren un personatge inigualable que romandrà en la memòria dels que degusten la bona literatura.
 • Presentació de 'Mirolina'

  DIMECRES 11 D'ABRIL - 19H

  El dimecres 11 d'abril, a les 19h, l'escriptor reusenc Pep Macaya presentarà Mirolina a la nostra llibreria de Reus.

  Amor, passió, desig carnal, traïció, venjança...i, sobretot, olor de tarongina. Tot això és el que trobareu en llegir la història de Mirolina, una novel·la ambientada al Reus del segle XIX i principis del XX, quan la ciutat era el màxim exponent del comerç de l'aiguardent.

  Amb el seu llenguatge planer, trapella i lluny del políticament correcte, Pep Macaya aconsegueix, un cop més, que ens enamorem de la seva història, dels seus personatges i, per damunt de tot, de la seva protagonista, Mirolina, una dona atrapada en l'encotillat ambient de la burgesia catalana del moment i que persegueix la seva llibertat.

  Macaya ens endinsa en un relat carregat de sentiments, un relat cru que no ens deixa indiferents. De vegades, la vida ens ofereix un destí injust però, fins i tot en aquests casos, sempre queda un alè d'esperança.
 • Presentació de 'On eres l'1O?'

  DIMARTS 10 D'ABRIL - 19H

  El dimarts 10 d'abril, a les 19h, el periodista Quico Sallés presentarà On eres l'1-O? a la nostra llibreria de Reus.

  L'1-O marcarà la memòria dels catalans. Ningú oblidarà on era, què va fer, ni què va viure en un dia d'orgull i d'indignació. Des del matí de divendres 29 de novembre fins a l'aturada del país del 3 d'octubre, Quico Sallés reviu, en una crònica àgil i estremidora, les emocions intenses, la determinació i el valor de les 2.286.217 persones que van votar.


 • Presentació de 'Més il·lustres execrables'

  DIVENDRES 6 D'ABRIL - 19H

  El divendres 6 d'abril, a les 19h, Malcolm Otero i Santi Giménez presentaran Més il·lustres execrables a la nostra llibreria de Reus.

  Sabies que les males maneres de James Dean eren llegendàries? Que als estudis de la Warner es dedicava a escopir a les fotos de les estrelles? O que el seu sentit de l'humor consistia a fer-se fotos dins d'un taüt? O que ni Cousteau, ni Charlie Rivel, ni Félix Rodríguez de la Fuente eren tan angelicals com semblen?

  Després de l'èxit aconseguit amb Il·lustres execrables, Malcolm Otero i Santi Giménez tornen a la càrrega amb trenta personatges més, sempre amb la intenció de descobrir la seva cara b.

  Un volum mordaç, irònic i amb cops d'enginy i d'humor brillants, que arrossegarà els incondicionals del programa Via Lliure de RAC1, a més d'un públic àvid d'entreteniment.
 • Presentació de 'LES CLAVEGUERES DE L'ESTAT'

  DIJOUS 5 D'ABRIL - 19.30H

  El dijous 5 d'abril, a les 19.30h, Jaume Grau presentarà
  Les clavegueres de l'estat a la nostra llibreria de Reus. 

  Jaume Grau, guionista del documental Las cloacas de Interior,  explica, amb testimonis fins ara inèdits, quin ha estat l'abast de la guerra bruta que des del govern del Partit Popular s'ha dut a terme en els darrers cincs anys, i els lligams que aquesta guerra bruta té amb diferents casos oberts sobre corrupció. D'altra banda s'estableix amb rigor una línia de continuïtat entre les males pràctiques d'alguns membres de la policia i la judicatura durant el franquisme i fins el dia d'avui. Finalment, s'aborda una comparativa històrica de les pràctiques de guerra bruta en diferents períodes i nacions, posant-la en relació amb l'estructura de les clavegueres a l'estat espanyol. 
 • Taller de Magicart

  DISSABTE 17 DE MARÇ - 12H

  El dissabte 17 de març, a les 12h, vine a pintar, amagar i rascar al taller de Magicart!

  Fes volar la teva imaginació amb aquesta bogeria creativa! Rasca, completa i personalitza cadascuna de les escenes i descobreix els secrets del bosc amb Magic Art Un meravellós àlbum il·lustrat per descobrir l'art i la poesia de la natura, i per fer sortir tota la teva creativitat!
 • Presentació de 'CIUTAT DE LLOPS'

  DIVENDRES 16 DE MARÇ - 19H

  El divendres 16 de març, a les 19h, Andreu Carranza presentarà la seva última novel·la,
  Ciutat de llops, a la nostra llibreria de Reus. Presentarà l'acte Sergie Saladié, geògraf i polític.

  Ciutat de llops és un viatge inquietant per la Ribera en què el lector remuntarà les aigües a sobre d’un llagut amb l’oncle Passarius, l’Eban, l’Abiner, la Baikar, l’Ager i l’Aranko. Serà una ruta emocionant a la recerca de respostes, una travessia plena de misteris, de dubtes, de fets fantàstics, de velles llegendes, d’éssers mítics, d’històries de l’Ebre. 
  Com als personatges, una boira aclaparadora ens submergirà en les profunditats de les històries del riu, perquè el que amaga el riu no ho saben ni els mariners.


 • PRESENTACIÓ DE 'LA NENA QUE VOLIA DIBUIXAR'

  DIVENDRES 9 DE MARÇ - 19h

  El divendres 9 de març, a les 19h, la gran il·lustradora Roser Capdevila, mare de Les Tres Bessones, presentarà La nena que volia dibuixar. Els meus petits records de postguerra a la nostra llibreria de Reus.

  La nena que volia dibuixar és un retrat esplèndid de la vida quotidiana durant el primer franquisme: des de les manies, aficions i rutines de cada membre de la família, l’educació de les noies, passant per la grisor de l'escola, la religió tan present arreu, i les avorrides relacions socials, fins als moments de llibertat que suposaven els jocs, els dies assenyalats o les excursions amb els amics. Roser Capdevila, amb els seus extraordinaris dibuixos i textos, fa dels records particulars records universals. Ens traslladen, amb una mirada tendra i detallista, no exempta de crítica, a una societat rònega i estreta, que lentament va anar modernitzant-se amb l'arribada de nous electrodomèstics i de nous costums. Nascuda a punt d'acabar la guerra civil, Roser Capdevila ha mantingut frescos a la memòria els detalls significatius, el matís precís, les anècdotes reveladores que expliquen com era el país i la gent.
 • PRESENTACIÓ DE 'L'AROMA DEL TEMPS'

  DIJOUS 8 DE MARÇ - 19H

  L'escriptora Núria Pradas presentarà la seva nova novel·la L'aroma del temps a la nostra llibreria de Reus. 

  Pablo Soto es queda orfe als onze anys i ha de viatjar, en temps de la Gran Guerra, fins a Grasse, la ciutat francesa capital del perfum, on viurà amb els seus oncles i cosí.
  A França en Pablo no només hi troba l'acolliment i el caliu d'una família, sinó que té l'oportunitat d'endinsar-se en el món de la perfumeria sota el mestratge del gran perfumista francorus Ernest Beaux, amb qui coneixerà Coco Chanel. És el moment de la creació d'un perfum que farà història: Chanel Nº 5. Ni un amor impossible ni la nova guerra que arrasa Europa impediran que en Pablo esdevingui un gran perfumista. Però també serà un home que fuig del passat. Una fugida impossible, perquè, sovint, la vida va carregada plena d'un perfum l'aroma del qual es perd en el temps.
  L'aroma del temps ens endinsa en un dels moments més glamurosos del segle XX. Des de Grasse, bressol de l'alta perfumeria, a la Barcelona de postguerra, i passant pel París de Coco Chanel, aquesta novel·la ens explica qui i com es fan els perfums, i ens relata la vida d'un home que es fa a si mateix i que aconsegueix l'èxit després de superar els molts cops que li dona la vida.
 • PRESENTACIÓ 'EL MANDO DE LAS EMOCIONES'

  DISSABTE 3 DE MARÇ - 12H

  La psicòloga Aroa Mateo Valero presentarà el seu primer conte El mando de las emociones a la nostra llibreria de Reus; un relat que sevirà de guia per a pares i educadors per treballar i millorar la intel·ligència emocional dels més petits de la casa.

  La Valentina se sent feliç, acaba de rebre un regal que la fascina i se sent il·lusionada per ensenyar-lo a les seves amigues. Però aquesta felicitat acaba esvaint-se quan la resposta que ella esperava no és la mateixa. Això li generarà emocions de tristesa i vergonya que només aconseguirà superar quan aprengui a gestionar les seves emocions, fent-les dependre només de sí mateixa. I ho aconseguirà gràcies al comandament de les emocions. 


 • HARRY POTTER BOOK NIGHT A GALATEA!

  Un any més torna la #HarryPotterBookNight a Galatea Reus!

  A partir de les 17.30h, el professor Hagrid i la mortífaga Bellatrix Lestrange ens acompanyaran a la Cerimònia del Barret Seleccionador, faran lectura de fragments dels llibres i unes classes magistrals d'Animals Fantàstics. A més, podreu berenar a Les Tres Escombres!
  A les 19.30h farem el Trivial de Harry Potter per acabar la festa.

  Per apuntar-vos al Trivial heu d'enviar un email a: anna.galateallibres@gmail.com i especificar el grup al qual voleu anar:
  Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff, Slytherin, Professors o Mortífags.
 • Vine a celebrar el nostre 30è ANIVERSARI!

  DISSABTE 16

  Aquest dissabte celebrem el nostre 30è ANIVERSARI!


  Ens fem grans, i ens encanta fer-ho al vostre costat; és per això que us convidem el dissabte a la tarda, a partir de les 18h, a celebrar-ho amb nosaltres amb cava i piscolabis, música en directe, sortejos de xecs...i moltes sorpreses!

  Al matí també farem dues activitats dedicades al públic més petit de la casa:

  A les 11.30h: presentació de Les aventures d'en Nic, amb Rosana Andreu, l'autora, i Irene Gutiérrez i Jordi Folck.

  A partir de les 12:
   podreu venir a conèixer i a donar la vostra carta al nostre Pare Noel!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades