• TRACTAT D'ELOCUCIO

    OLIVA, SALVADOR EMPURIES Ref. 9788497871976 Altres productes de la col·lecció Altres productes del mateix autor
    Salvador Oliva és catedràtic de Filologia Catalana a la Universitat de Girona i professor de dicció a l'Institut del Teatre de Barcelona. Ha publicat sis llibres de poesia i una novel·la en vers. És autor, també, de tres assaigs sobre mètrica i d'una Introducció a Shakespeare (Empúries, 2000). La se...
    Ancho: 215 cm Largo: 140 cm Pes: 268 gr
    Sense estoc
    17,80 €
  • Descripció

    • Encuadernació : Otros
    • ISBN : 978-84-9787-197-6
    • Data d'edició : 01/05/2006
    • Any d'edició : 2006
    • Idioma : CATALáN
    • Autors : OLIVA, SALVADOR
    • Nº de pàgines : 176
    • Col·lecció : BIBLIOTECA UNIVERSAL EMPURIES
    Salvador Oliva és catedràtic de Filologia Catalana a la Universitat de Girona i professor de dicció a l'Institut del Teatre de Barcelona. Ha publicat sis llibres de poesia i una novel·la en vers. És autor, també, de tres assaigs sobre mètrica i d'una Introducció a Shakespeare (Empúries, 2000). La seva llarga dedicació a l'art de traduir li ha valgut diverses distincions: el Premi Nacional de Traducció de la Generalitat de Catalunya, per Mesura per mesura, de William Shakespeare (1987), un premi de l'International Board on Books for Young People (IBBY), per Alícia al país de les meravelles, de Lewis Carroll (Empúries, 1996), i el Premi Ciutat de Barcelona per Els sonets, de William Shakespeare (Edicions 62/Empúries, 2002). A més d'assaig, poesia i narrativa, ha traduït obres escèniques de Steven Berkoff i Robin Maugham i tot el teatre de Shakespeare, en 37 volums (1980-1993).Aquest tractat és la primera introducció de què disposem en català sobre l'ofici de dir en veu alta un text. Per tant, està convidat a ser un instrument d'ús imprescindible en el món del teatre. Però no interessarà solament els actors: tots aquells que han de parlar en públic (locutors, mestres, polítics, etc.) hi trobaran recursos utilíssims per garantir un resultat millor en l'ús de la veu i de la llengua. Salvador Oliva examina en detall les característiques que intervenen decisivament en la configuració sonora dels textos, tant en vers com en prosa, i estableix amb tot rigor quines són les diverses bones maneres de dir-los. Una part important del seu estudi recolza en l'anàlisi de la interpretació, perquè entendre i construir imaginativament el sentit d'un text és el requisit primordial d'una bona elocució. Aquest estudi, doncs, aprofundeix en els aspectes fonamentals de la relació entre el text i l'intèrpret, i en cada punt facilita al lector un bon nombre d'exemples, que fan l'exposició singularment clara i convincent. Tot això converteix aquest Tractat d'elocució en una eina molt pràctica l'abast de tots aquells per qui dir textos en veu alta forma part del seu ofici.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Esencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades