• CUARENTA PRINCIPALES, LOS

    ANTOLOGÍA GENERAL DE LA POESÍA ANDALUZA CONTEMPORÁNEA, 1975-2002.

    AA.VV. RENACIMIENTO Ref. 9788484720423 Altres productes de la col·lecció Altres productes del mateix autor
    Si durante un largo tiempo, nada menos que de los cuarenta a los setenta, se dijo que la brújula de la poesía española había girado al Norte, y era falso, casi tan falso sería afirmar hoy que la veleta de la poesía marca el Sur. Entre ambos extremos, y ambos espejismos más o menos interesados, el le...
    Ancho: 170 cm Largo: 240 cm Pes: 250 gr
    Sense estoc
    18,00 €
  • Descripció

    • Encuadernació : Rústica
    • ISBN : 978-84-8472-042-3
    • Data d'edició : 01/01/2002
    • Any d'edició : 2002
    • Idioma : ESPAÑOL, CASTELLANO
    • Autors : AA.VV.
    • Nº de pàgines : 448
    • Col·lecció : CALLE DEL AIRE
    • Nº de col·lecció : 68
    Si durante un largo tiempo, nada menos que de los cuarenta a los setenta, se dijo que la brújula de la poesía española había girado al Norte, y era falso, casi tan falso sería afirmar hoy que la veleta de la poesía marca el Sur. Entre ambos extremos, y ambos espejismos más o menos interesados, el lector comprobará aquí la alta calidad de la poesía actual andaluza, muchos de cuyos nombres son hoy imprescindibles en el conjunto de la poesía española. Este libro se propone ofrecer al lector, al margen de «generaciones» y «escuelas», una panorámica de la poesía andaluza entre 1975 y la actualidad (los años de la democracia recuperada), un periodo histórico coherente que marca un giro observable en el pensamiento, las artes y, por supuesto, la poesía. Un periodo en el que la poesía andaluza ha conocido una renovación que la sitúa en la primera línea del paisaje poético español. Enrique Baltanás (Alcalá de Guadaíra, Sevilla, 1952) enseña actualmente Literatura Española en la Universidad de Sevilla. Es autor de cuatro libros de versos: Ex libris (1993), El círculo del tiempo (1995), Las señales del fuego (1997) y Papel de música (1998). Su última publicación es una antología poética de Vincenzo Cardarelli, El tiempo tras nosotros (2001). En prosa ha publicado un libro de paseos literarios por los alrededores de su cuarto, Viaje al Guadaíra (1998), y un ensayo algo polémico, Las columnas de Hércules. Realidad o invención de Andalucía (1999). Su novela A punto de dejarlo obtuvo en 2000 el Premio «Tifios», que concede la ONCE. Ha ejercido la crítica de novedades literarias en publicaciones como Renacimiento, Reloj de Arena, La Mirada, Mercurio o Clarín.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Esencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades