Adeú a Umberto Eco

20/02/2016
  • El semiòleg, assagista i novel·lista supervendes Umberto Eco ha mort als 84 anys. 

    Nascut a Piemonte l'any 1932, Eco era autor d'una de les novel·les italianes de més èxit internacional, amb 50 milions de còpies venudes, El nom de la rosa (1980), on desplegava el seu interès per l'època medieval, els símbols, la teologia i la filosofia, barrejant les reflexions amb una intriga dins d'un monestir benedictí del segle XI. L'obra fou adaptada per a la gran pantalla de la mà de Sean Connery.
    Una altra de les seves obres més conegudes és El pèndul de Foucault, publicada l'any 1988.

    Però Umberto Eco ja era abans de l'èxit literari global un intel·lectual postmodern reconegut en els cercles del pensament. Escrigué nombrosos assajos de semiòtica, estètica medieval, lingüística i filosofia -i també es considerava expert en James Bond-.

    Home amb fe en la humanitat i savi de coneixements enciclopèdics, Eco fou Premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats l'any 2000. Era el reconeixement a molts anys de contribució al pensament europeu.

    La seva última novel·la publicada és Número zero (2015), un retrat de la societat italiana del 1992 que mostra les falsedats que rodegen el món de la informació amb una crítica punyent al periodisme.


    Font: Ara, ABC, El Mundo.

1 comentari

Regístrate con nosotros y así podrás crear tus comentarios, contar tus experiencias y participar en nuestro blog.

Cercar entrades

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Esencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades