LA MISTERIOSA I GENIAL ELENA FERRANTE

15/12/2015
  • Avui us recomanem a l'escriptora Elena Ferrante, una nova veu que està revolucionant la narrativa dels últims anys.

    Ferrante és autora d'obres com 'Crónicas del desamor' (Lumen) o de la saga 'Dos amigas', composta per 4 volums ja publicats en castellà per Lumen, i el primer dels quals acaba de publicar la Campana en català.

    Elena Ferrante és l’escriptora sense cara; la seva figura està envoltada del secret més absolut. L’únic que se’n sap és que va néixer a Nàpols, però hi ha qui fins i tot afirma que qui s’amaga sota aquest pseudònim és un home. 

    El que sí que se sap del cert és que la seva obra està destinada a ser un clàssic de la literatura europea del segle XXI. I és que l'èxit de la crítica i del públic es reflexa en articles publicats per diaris i revistes tan notables com The New York Times París Review.

    TETRALOGIA 'DUES AMIGUES'

    Cada un dels llibres de la tetralogia desplega un entramat doble: de llocs (Florència, Nàpols, Milà, Montpeller, Bordeus); i de sentiments (marits, amants, exmarits, fills, avis, sogres), els quals explora fins al fons i n’extreu tot el dramatisme.

    Les protagonistes són dues amigues, la Lila i la Lenú, que neixen el mateix dia del mateix mes del mateix any en un barri humil de Nàpols. Però que són com la nit i el dia: la primera és bruna, inquieta, perversa i inconstant; la segona, rossa, tranquil·la, senzilla i empàtica.

    La història ens la narra la Lenú, i arranca en l’època actual, quan aquesta és una escriptora famosa i rep la notícia de la desaparició de la seva amiga d’infància.

    Inicia llavors un camí de regressió, un exercici de memòria. Al llarg de la seva vida les dues han compartit experiències comunes, des de la maternitat a les nits de festa com aquella fatídica en la què la Lila es va embolicar amb en Lino i la Lenú amb el pare de la Lila. Passant per un fet essencial, punt d'inflexió de tota la narració: comparteixen un mateix home, en Nino.


    Podeu llegir el primer capítol de 'L'amiga genial' aquí.



    Font: La Campana, Megustaleer, La Vanguardia

7 comentaris

Regístrate con nosotros y así podrás crear tus comentarios, contar tus experiencias y participar en nuestro blog.

Cercar entrades

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Esencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades